Naldöken Mağarasına Teknik Gezi Düzenlendi

Tavşanlı Kaymakamlığı öncülüğünde Eşen ile Elmaağacı köyleri sınırında yer alan Naldöken Mağarasını tanıtmak ve incelemek üzere 01.11.2018 tarihinde teknik gezi düzenlenmiştir. Geziye Tavşanlı Kaymakamı Yüksek Kara’nın yanı sıra Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Kütahya Müze Müdürü Metin Türktüzün, Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Cırık ile birlikte köy muhtarları, yüksekokulumuz akademisyenleri ve öğrencileri katılım göstermiştir.

Tavşanlı ilçesinin doğal ve tarihi değerlerinden biri olarak görülen Naldöken Mağarası’nın yakın zamanda ziyaretçi kabulüne başlayabilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İlçenin doğal ve tarihi değerlerinden biri olan Naldöken Mağarası’nın, özellikle mağara turizmiyle yakından ilgilenen turistlerin uğrak noktası haline geleceği tahmin ediliyor.

Mağara gezi ve incelemesini tamamlayan grup daha sonra Elmaağacı Köyü’nde misafir edildi. Köylü kadınların kendi elleriyle yapmış olduğu yiyecek/içeceklerin yanı sıra verilen müzik ziyafeti de katılımcıları oldukça eğlendirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2018, Salı