Dumlupınar Üniversitesi, Tavşanlı Belediyesi, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası ve Burak Derneği İş Birliğiyle Mescid-i Aksa’da Yaşanan Zulmün Anlatıldığı “Kudüs Demek, Mekke, Medine, İstanbul Demektir” Paneli Tavşanlı Belediye Kültür Sarayında Gerçekleştirildi.

Ürdün Milletvekili Dr. Ahmed El-Ragab, Mescidi Aksa Vaizi Şeyh Muhammed Alaref ile 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Monjet Ahmed’in konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okul Müdürümüz Yrd. Doç Dr. Bülent Cırık yaptı.
Panele, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile Vural Kavuncu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR:
- KUDÜS HER ZAMANLI ÖNEMLİ OLMUŞTUR VE OLMAYA DA DEVAM EDECEKTİR
Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Tavşanlı'ya gelen ve Kudüs'ü anlatan değerli misafirlerimize Kütahya halkı adına teşekkür ediyorum. Burada halkımızı bilgilendirmek amacıyla böylesi güzel bir program düzenleyen kurumlarımıza da ayrıca teşekkür ederim. Türkiye için Kudüs her zaman önemli olmuştur olmaya da devam edecektir" dedi.

- MİLLETVEKİLİ VURAL KAVUNCU:
- “FİLİSTİN DEVLETİ YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”
İslam dünyasının tek umudunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, “Kudüs ortak sevdamız, ortak derdimiz, kalbimizde kanayan bir yara. Bizim için Allah'ın emaneti olan böyle bir yerde zulüm, oynanan oyunlar bugün de devam ediyor. 1947 yılından beri orada bir uç karakol şeklinde kurulan, bir uydu devlet İsrail gün geçtikçe işgalciliğini, oradaki yayılmacılığını artırarak devam ettiriyor. Hiçbir uluslararası hukuka, insanlığa uymayan, bir takım uygulamalarla birlikte orada acımasızca bir hükümdar olma gayreti içerisinde. Orada İslam bayrağını dalgalandıran Filistin devleti bugün bir tarafa doğru itelenmiş durumda ve baskı altında yok edilmeye çalışılıyor. Bunlar durup dururken başımıza gelmedi. İçimize soktukları fitne ateşleri, mezhepçilik, ırkçılık bu bölgedeki karışıklığın ana sebepleri. İslam kardeşliğini tesis etmek açısından Cumhurbaşkanımız dünyanın en büyük umudu haline geldi. Dünyada 128 ülke bu noktada bütün tehditlere rağmen Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'e karşı tek ses olarak cevap verdi. Eğer Cumhurbaşkanımız olmasaydı Arap ülkelerinin bir araya gelmesi, bu kararı alması mümkün değildi” diye konuştu.

- KAYMAKAM YÜKSEL KARA:
- PANEL ZİHİNLERİMİZDE ÖNEMLİ BİR İZ BIRAKTI
Düzenlenen panelin zihinlerde önemli bir iz bıraktığına işaret eden Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, “Kudüs’te yaşanan zulmün Tavşanlı’da tam anlamıyla anlaşılması adına kaliteli bir program oldu ve zihinlerde önemli bir iz bıraktı. Aynı zamanda Kudüs davasının tam anlamıyla idrak edilmesinde katkı sunan bir panel izledik. Ben çok etkilendim. Bunda en büyük pay sahibi Belediyemiz ile Dumlupınar Üniversitesi’ne aittir. Belediyemiz maddi anlamda bu tür kültürel programlara büyük destek veriyor. Üniversitemiz de iyi çalışıyor. Dolayısıyla bu durum da başarılı programları beraberinde getiriyor” ifadelerini kullandı.

- BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER:
- “DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR GERÇEĞİ TESCİLLENDİ”
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 128 oyla kabul edilen Kudüs Tasarısı hakkında konuşan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Dünya üzerinde Cenab-ı Allah'ın emanetinde, korumasında olan bazı değerler, bazı yerler var. En son geçen hafta itibariyle Allah'ın emanetinde, Allah’ın korumasında olduğuna bizzat şahit olduğumuz yerlerden bir tanesi Kudüs gerçeği ortaya çıktı. Bir diğeri biliyorsunuz Kabe, bir diğeri de son dinin, son kitabı Hazreti Kur'an. Çanakkale'de verdiğimiz şehitler itibariyle benim inancım o. Son dinin temsilcisi İslam'ın bayraktarı bu necip milletin yaşadığı Anadolu vatanı da Cenab-ı Allah'ın emaneti ve koruması altında. Bu inancı taşıyoruz. One minute ile başlayan bir süreç var, devamında ‘Dünya beşten büyüktür’ ifadesi zahir oldu ve en son geçen hafta Birleşmiş Milletler’de dünya beşten büyüktür gerçeği tescillendi. Böylelikle Kudüs’ün, Yahudi zihniyetine ya da siyon tapınağına ev sahipliği yapamayacağı gerçeği de tüm dünya tarafından kabul edildi. Kudüs'ün gerçek sahibi olan Filistin halkı o toprakların üzerinde tekrar egemen olacak ve diyeceğiz ki İsrail diye bir devlet mi vardır?” dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI ALİ ÇETİNBAŞ
- TAVŞANLI’DA DÜZENLENEN BU PROGRAM BİZE GURUR YAŞATTI
Tavşanlı’da böyle bir panel düzenlenmesinin gurur verici olduğunu dile getiren AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş ise şunları söyledi:
“Bu akşam bu salonda bulunmaktan ziyadesiyle memnunuz. Tavşanlı Belediye Başkanımız Mustafa Güler; üzerinde taşıdığı sorumluluk bilinciyle belediye başkanlığının sadece hizmet siyasetinden olmadığını bugün bize göstermiş oldu. Bizler belirli biri inanç ve değerlerimiz doğrultusunda siyaset yapıyoruz. Ben AK Parti İl Başkanı olarak Tavşanlı’mızda böyle bir program düzenlenmesinden büyük mutluluk duydum. Tavşanlı hemşehrilerimiz ve bizler bu panelden çok istifade ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Dünya sussa bile bizim bu konuda söyleyecek sözümüz var.”

Panelin ardından protokol üyeleri konuklara teşekkür ederek hediye takdim etti.
Ayrıca programda kurayla belirlenen 3 kişi Kudüs seyahatine hak kazandı.

Son Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2017, Salı