Kütahya Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vural Kavuncu Yüksekokulumuzu Ziyarette Bulunarak Öğrencilerimize Sağlık Turizmi Hakkında Bilgiler Aktardı

Okulumuz öğrencileri ile konferans salonunda bir araya gelen Prof. Dr. KAVUNCU, kaplıca turizmi, termal turizm, ılıca turizmi gibi çeşitli örnekleri ile sağlık turizminin tarihsel gelişiminden bahsetti.  Prof. Dr. Vural KAVUNCU, ülkemizin ve bölgemizin sağlık turizmi açısından çok önemli potansiyellere sahip olduğunu fakat bu potansiyelin yeterince değerlendirilemediği, termal kaynaklarımızın da diğer turizm arz kaynakları gibi iyi pazarlanamadığını ifade etti. Sağlık turizmi için fizik tedavi rehabilitiasyon merkezi ile birlikte hastaların ve yakınlarının konaklayabileceği entegre tesislere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Prof. Dr. KAVUNCU, aslında tesisleşme bakımından ülkemizin birçok ülkeye göre daha gelişmiş olduğunu ancak, tanıtım ve pazarlama eksikliğinden sağlık turizmi konusunda hak ettiğimiz yerde olmadığımızı belirtti. Bununla birlikte, Kütahya bölgesinin doğal şifalı kaynakların niteliği ve bolluğu bakımından sağlık turizmi açısından önemli bir merkez olması için çalışıldığını, halihazırda Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin yanı sıra ilimize yeni bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi daha kazandırılacağını bildirdi. Ayrıca sağlık turizmi ve fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarına yönelik dünyadan ve ülkemizden örnek uygulamaları da öğrencilerimizle paylaştı.

Ziyaretten görüntüler...

Son Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2017, Salı