Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Uygulama Oteli Projesi Hazırlandı

TAVŞANLI’DA 95 ÖĞRENCİSİYLE EĞİTİM VERMEYE BAŞLAYAN TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU BİNASINDAN SONRA SIRA UYGULAMA OTELİ PROJESİNE GELDİ. BELEDİYE, ARAZİNİN KAMULAŞTIRMA İŞLEMLERİNİ TAMAMLADI. TEKNİK DEĞERLENDİRMELER YAPILDI VE 20 BİN METREKARE ALAN ÜNİVERSİTE İLE YAPILAN PROTOKOL İLE OTEL YAPIMI İÇİN TAHSİS EDİLMESİ AŞAMASINA GELİNDİ. KAPLICA-TOPLANTI OTELİ KONSEPTİNDE, DOĞAL ORTAMLA UYUMLU BİR PROJE ÇİZİLDİ, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NIN ONAYINA SUNULDU.

Tavşanlı’nın turizm merkezi olan Göbel Termal Tesisleri’nde otel yapılacak. Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu’nun 95 öğrencisiyle bu yıl eğitime başlamasının ardından gözler Göbel’e yapılması planlanan uygulama oteline çevrildi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Göbel’in şehir merkezine yakın olması nedeniyle yapılması planlanan uygulama otelinin bulunmaz bir fırsat olduğunu söyleyerek bu tesis için Kurt Dede olarak bilinen bölgenin tahsis edileceğini kaydetti.

Başkan Güler “Burada Belediyemizin yaptığı tesisler sayesinde Göbel’i, turizm açısından çok iyi bir noktaya taşıdık. Yurt içinden bir çok misafirimiz var. Yıl içinde %70 doluluk oranıyla çalışıyoruz ve yeni tesisler yapma ihtiyacı ortaya çıkıyor. Havuzlar başta olmak üzere apart konusunda projelerimiz var. İnanıyorum ki, buraya hem öğrencilerimiz hem de vatandaşlarımız için bir uygulama oteli yaparsak çok faydalı olacaktır. Bu konuda belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız” dedi

Otel için arazi tahsisinde son aşamaya gelindiğini dile getiren Başkan Güler, “Geçtiğimiz senelerde Göbel Kaplıcaları alanında Tavşanlı Belediyesi ile yer konusunda anlaşma sağlanmış ve gerekli bürokratik işlemlere başlanılmıştı. Bu amaçla Tavşanlı Belediyesi kararlaştırılan bölgede kamulaştırma işlemlerini tamamladı, ilgili kurumların görüşleri ve teknik değerlendirmeler tamamlandı. Belediye Meclisi tarafından planlamasının yapılmasından sonra bu 20 bin m2 alanın Üniversiteye bedelsiz olarak tahsis edilmesi aşamasına gelindi. Kaplıca-toplantı oteli konseptinde, doğal ortamla uyumlu bir proje çizildi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayına sunuldu. Proje hayat bulduğunda biryandan Yüksek Okul Öğrencilerimiz için gerekli olan uygulama alanı oluşacak diğer yandan da bölge turizmi için önemli bir katkı sağlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Güler, otelin 50 yataklı olarak planlandığını söyleyerek, “Otelimiz, erkek ve bayan kapalı havuzlar, açık havuz, sauna, SPA merkezi gibi yapıları bünyesinde barındıracak. Ayrıca otel çevresinde traking alanları oluşturularak, misafirlerimizin tatil ihtiyaçları tamamen karşılanmış olacak ” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2017, Pazartesi